Kaikki osaaminen on arvokasta!

Sitra järjestää Osaaminen näkyviin kampanjan ajalla 30.8.–10.9.2021. Kampanja auttaa ihmisiä tunnistamaan ja tekemään näkyväksi omaa osaamistaan. Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto on yksi mukana olevista yli 300 toimijasta. Osaaminen näkyviin -viikoilla edistetään elinikäisen oppimisen tahtotilaa, jonka mukaan on merkityksellistä, että yksilöt ja yhteisöt pystyvät hyödyntämään omaa osaamistaan ja tekemään sitä näkyväksi.

Olemme mukana tuomassa osaamista näkyviin! Kampanjan kuvituskuva.

Me Etelä-Pohjanmaan TE-toimistossa haluamme olla mukana innostamassa ja kannustamassa kaikkia huomaamaan omaa osaamistaan sekä tuomaan sitä näkyväksi. Kyky tunnistaa omaa osaamista on yksi osallisuuden, toimijuuden, hyvinvoinnin sekä työllistymisen ehto. Oman osaamisen tunnistaminen onkin osa tulevaisuuden yleissivistystä.

Ajattele isosti

On myös tärkeää muistaa, että keskittyisimme enemmän siihen mitä jo osaamme, kuin siihen mitä emme (vielä) osaa. Kampanjan aikana ei ole tarpeen vertailla, mitata eikä arvottaa. On hyvä muistaa, että osaaminen voi olla mitä moninaisempaa. Se voi olla taitoa, tietoa, kykyä tai vahvuuksia. Aina osaamisesta ei myöskään ole tutkintoa tai virallista todistusta, mutta osaaminen on silti ihmiselle itselleen merkityksellistä. Uskalla siis ajatella isosti ja ole ylpeä siitä, mitä osaat.

Mikä avuksi osaamisen tunnistamiseen?

Joskus oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen voi tuntua hankalalta. Silloin voi ottaa avukseen esimerkiksi jonkin osaamisen tunnistamisen työkalun, joita löytyy verkosta. Myös ulkopuoliselta saatu palaute voi sinua auttaa hahmottamaan omia vahvuuksiasi. Kannattaa siis kysyä vaikkapa joltain läheiseltä tai tutulta, missä sinä heidän mielestään olet hyvä ja mitä sinä osaat. Saatat jopa yllättyä vastauksista! Muistathan vastavuoroisesti antaa palautetta myös muille ja auttaa heitä tunnistamaan omaa osaamistaan kehun ja kannustuksen kautta.

Tutustu Sitran koontiin oman osaamisen tunnistamisen työkaluista:
Työkaluja oman osaamisen tunnistamiseen (sitra.fi)

Osaat enemmän kuin tajuatkaan. Kampanjan kuvituskuva.

Tule mukaan!

Kampanja näkyy Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston sosiaalisen median kanavissa sekä täällä Nuorisotakuu -blogissa, jossa julkaistaan kampanjaviikkojen aikana useita kirjoituksia osaamisen tunnistamisen teemalla. Valtakunnallista somekeskustelua ja -sisältöjä voit seurata eri kanavissa aihetunnisteella #OsaaminenNäkyviin.

Kaikki osaaminen on arvokasta. Tule kanssamme tekemään sitä näkyväksi!

Heli Peltoniemi
Viestintäasiantuntija
Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto


Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston löydät somessa:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s