Meillä kaikilla on oikeus hyvään työelämään.

Polku työhön voi olla hyvinkin monivivahteinen, mutta onneksi mahdollinen. Millainen hyvä työelämä on sinulle? Mitä siihen kuuluu? Ajattele pieniäkin yksityiskohtia, ympäristöä ja ihmisiä. Missä näet itsesi? Ajattele sitä tunnetta, kun olet paikassa, jossa viihdyt ja teet sitä missä loistat ja saat käyttää osaamistasi ja vahvuuksiasi. Mitkä asiat mahdollistavat tämän? Näetkö jotain sellaista, joka auttaa sinua suoriutumaan työssä?

Saatat löytää vastaukset näihin helpostikin. Saatat jo olla siinä hyvässä työelämässä. Mutta joskus näitä asioita pitää lähteä kunnolla pureksimaan ja pilkkomaan palasiin, jotta voit löytää sen sinun näköisesi tulevaisuuden.

Surullinen ihminen
Jokainen meistä kokee työkyvyttömyyttä jossain kohtaa elämää ja se voi olla kokemuksena hyvinkin vaihteleva.

Oikealla avulla ja keinoilla hyvä työelämä voidaan saavuttaa. Meistä jokainen kohtaa työelämässä hetkiä, jotka saattavat aiheuttaa sen, että suunnitelmat menevätkin uusiksi. Yksi näihin pohdintoihin johtava seikka on työkyky ja terveys. Meissä jokaisessa on potentiaalia, osaamista ja vahvuuksia. Ja niitä pystyy käyttämään monessakin eri työssä. Vahvuuksia ja osaamista löydät jo ihan omasta arjestasi. Mikä sinulta sujuu ja mihin kulutat paljon aikaa.

Tulee löytää se paikka ja työ, joka mahdollistaa sinun nauttia työnteosta. Se saattaa olla kokonaan uusi työnkuva tai ala. Se voi olla jokin muutos nykyisessä työssäsi. Tärkeää on, että pääset kokemaan, sillä kokemusten kautta ihminen tunnistaa osaamisensa ja työkykynsä. Ja sitä myötä vahvistuu. Kokemuksien kautta tutustutaan maailmaan ja sen tarjontaan. Joskus se vaatii osaamisen päivittämistä ja uuden oppimista. Joskus se vaatii täysin uusia kohtaamisia ja ihmisiä ympärilleen. Joka tapauksessa se tarvitsee sitä hyvää muutosta.

Avustusta kannettavan tietokoneen käytössä
Saat työkykypalvelusta tuen ja ohjausta siihen, mitä tarvitaan, jotta askeleita polullesi löytyy.

Meillä TE-toimistossa on alkanut uutena palveluna työkykypalvelut, josta saat avun näihin pohdintoihin, kun työkyvyssäsi on asioita, jotka tulee ottaa huomioon. Saat rinnalla kulkijan. Me tiedämme, että jo pienikin askel voi olla vaikutuksiltaan suuri. Joskus se polku tarvitsee palveluita ja tahoja ympärille. Meiltä löytyy asiantuntemusta ja autamme sinua löytämään oikea-aikaiset ja tarpeenmukaiset asiat polkusi varrelle. Tavoite on, että löydät itselleni unelmien työpaikan, ja työnantaja löytää potentiaalisen ja kyvykkään ihmisen osaksi työyhteisöä.

Tukea työhön pääsyyn, työhön kiinnittymiseen ja työssä pysymiseen löytyy. Olemme onnekkaassa asemassa, kun voimme sanoa, että olemme täällä sinua varten. Autamme sinua rakentamaan juuri sinun näköisesi polun työhön.

Jokainen ihminen on osaava ja kykenevä. Keskitytään siis niihin asioihin, vahvistetaan niitä yhdessä sekä löydetään uusia!

Laura Mäki-Reinikka
Työkykypalvelujen asiantuntija
Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto

Lue lisää työkykypalveluista verkkosivuiltamme.
Työkykypalvelut (te.palvelut.fi)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s