Unelmien työpäivä

Mitä ajatuksia herättää sanapari unelmien työpäivä? Jollekin unelmien työpäivä on käsillä tekemistä, toiselle keskittymistä vaativaa ajatustyötä ja joku nauttii saadessaan olla tekemisissä ihmisten kanssa. Toki unelmien työpäivään voivat kuulua myös nämä kaikki elementit tai jotain aivan muuta. Ehkä jotain sellaista, joka poikkeaa normaalista työpäivästä.

Unelmien työpäivä on valtakunnallinen tapahtumapäivä, joka keskittyy työhyvinvoinnin edistämiseen. Pienetkin teot voivat lisätä työhyvinvointia ja teemapäivän tavoitteena on hyvinvoinnistaan huolehtivat työyhteisöt, jotka kehittävät omaa arkeaan niin, että voisimme yhä paremmin myös työssä. Terveyden edistämisen ja hyvinvoinnin eteen tehdään paljon vapaa-ajalla, mutta keinoja pitäisi ottaa käyttöön myös työpaikoilla ja työajalla. Tänä vuonna Unelmien työpäivää vietetään perjantaina 2.10. järjestyksessään neljättä kertaa. Tänä syksynä työhyvinvoinnista on Etelä-Pohjanmaan TE-toimistossa pidetty huolta muun muassa virkistys- ja liikuntailtapäivän muodossa.

Metsän keskellä kulkvet pitkospuut auringonpaisteessa.

”Kun uskot unelmiisi, alat kasvaa niitä kohti.”

-Tommy Hellsten

Unelmien työpäivä TE-palveluissa voisi sisältää vaikkapa asiakaskohtaamisen, joissa asiakkaan tilanteeseen saadaan etsittyä ratkaisu, joka juuri siinä hetkessä vie asiakasta eteenpäin työllistymisen polulla. Tilanne, jossa molemmin puolinen onnistumisen ja oivaltamisen ilo on läsnä.

Kesällä teettämässämme asiakastyytyväisyyskyselyssä vastauksista tuli usein ilmi se, että asiakas arvosti asiantuntijan tapaa olla myös tukena ja kuunnella. Asiantuntija, joka saa asiakkaan tuntemaan olonsa rauhalliseksi tilanteesta huolimatta, tuntee varmasti tekevänsä merkityksellistä työtä. Positiivisen asiakaspalautteen saaminen on varmasti antanut nostetta asiantuntijoidemme työlle ja lisännyt omalta osaltaan työhyvinvointia. Hyvän palautteen kuuleminen tekee kenelle tahansa hyvän mielen, tuli palaute sitten asiakkaalta, kollegalta tai esimieheltä. Toivottavasti muistamme antaa positiivista palautetta aina, kun siihen on aihetta! Siten voimme ehkä tuoda ripauksen unelmien työpäivää tavallisen arkisen aherruksen keskelle.

Sivuprofiili miehestä, joka on ojentanut kätensä. Käden yläpuolella teksti unelmien tyopaiva.fi 2.10.2020. Alareunassa Unelmien työpäivän logo.

Unelmien työpäivä on osa Yksi elämä -terveystalkoita. Verkostoon kuuluvat Aivoliitto, Diabetesliitto, Filha, Hengitysliitto, MIELI Suomen Mielenterveys ry, Sydänliitto, Syöpäjärjestöt sekä asiantuntijatahona Duodecim. Lue lisää teemapäivästä Unelmien työpäivä -verkkosivuilta.

Heli Peltoniemi
viestintäasiantuntija
Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s