Suomi yhdessä rintamassa – kansakunnan yhteinen asia on turvata terveys, mutta myös tulevaisuudessa toimintakykymme

Käsien pesu, kuvituskuva

Omilla toimilla voimme jokainen vaikuttaa toimintakykymme turvaamiseen.

Terveys on nyt etusijalla, kuten Tasavallan Presidenttikin jo totesi alkuviikosta. Monesti terveys otetaan itsestään selvyytenä, jonka vuoksi sitä ei osata arvostaa tarpeeksi ennen kuin se on uhattuna.  Nyt me kaikki yhdessä rintamassa taistellemme koronavirusta vastaan ja pyrimme estämään terveydenhuollon ylikuormittamisen hidastamalla taudin leviämistä räjähdysmäisesti.

Omilla toimillaan jokaisella on rooli siinä, että taakka terveydenhuollossa ei kasvaisi hallitsemattomaksi, vaan pystyttäisiin takaamaan se, että ne jotka ovat sairaita ja hoitoa tarvitsevat, pääsevät hoidon piiriin nyt ja tulevaisuudessakin.

Hallitus yhdessä Tasavallan Presidentin kanssa on määritellyt poikkeusolot ja valmiuslain ja nyt kaikkien on syytä toimia ohjeiden ja suositusten mukaan, että taudin leviäminen saadaan hallintaan.

Julkishallinnon toimijat eri hallinnon toimialoilla pyrkivät omilla toimillaan estämään lumipalloefektin kasvun. Työ TE-palveluissa poikkeuksellisen tilanteen aikana tarkoittaa sitä, että priorisoimme toimintaamme siten, että toiminnoissa turvataan vähintään työnhakijaksi rekisteröityminen, työttömyysturva ja työnvälitys. Koska palvelun mahdollisuudet tänä päivänä ovat monikanavaiset, supistetaan toimintoja face-to-face toiminnoista ja asiakasohjaukset hoidetaan verkon ja puhelimen välityksellä.

Toivomme pystyvämme viestimään laajoista verkkopalveluista tarpeeksi hyvin, että jokainen löytäisi oman turvaverkkonsa eikä kokisi jäävänsä yksin tilanteensa kanssa.

Asiakas käyttämässä sähköistä asiointia puhelimella.

Sähköisen Oma asiointi -palvelun kautta voi asioida verkossa vuorokauden ympäri.

Nyt, kun monet alat supistavat toimintaansa, on esimerkiksi hyvä aika pohtia uravalintaa verkkopalveluna tai yhdessä ammatinvalintapsykologin tai koulutusneuvonnan kanssa puhelimitse tai skypellä, sekä osallistua eri työnhaun asiakirjojen ja työnhaun metodien parantamiseen.

Näin toimien olet valmiimpi vallitsevien työmarkkinoiden ja koulutuspolkujen aloittamiseen, kun työmarkkinat saadaan takaisin normaalitilaan.

Osaltaan meidän työtä täydentävät erilaiset kumppanuustoimijat, joista suurin osa palvelee myös laajasti verkon ja puhelimen välityksellä. Erityisesti nuorille yhdessä kuntien kanssa tuotettua palvelua ovat mm. nuorten Ohjaamo-toiminta, etsivä nuorisotyö sekä yhteistyö useiden koulutustahojen kanssa.

Muista nuori, sinä olet tulevaisuuden työmarkkinoiden oikeaa valuuttaa ja itse voit eniten määritellä arvoasi tulevaisuudessa tämän hetken valinnoilla. Jos tarvitset apua, me olemme täällä sinua varten. Muista Oma asioinnin– yhteydenottopyyntö-palvelu ja ota rohkeasti yhteyttä saadaksesi tukea ja neuvoa tilannettasi varten.

 

niina berliinissä

Niina Lipponen
Johdon assistentti
TE-palvelut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s