TOHDI KYSYÄ JA OLLA OMA ITSESI

palvelut

Nuorten kanssa työskennellessä nousee monesti esiin paljon kysymyksiä nuorten puolelta. Kysymykset voivat olla laidasta laitaan ja osa kysymyksistä toistuu usein. Nuoruuteen liittyy aina hieman epätietoisuutta omasta tulevaisuudesta ja monet asiat ovat uusia. Kenenkään ei oleteta tietävän kaikkia asioita valmiiksi, vaan olemme täällä auttamassa ja vastaamassa mietityttäviin kysymyksiin.

Tietysti oma tiedonhaku ja asioiden selvittämien on suotavaa. Osa asioista voi tosin olla hieman piilossa tai kirjoitettu liian virkamieskielellä, niin että asian ymmärtäminen tai hahmottaminen omaan tilanteeseensa liittyen voi olla haastavaa. Asioiden suomentaminen ja auki selittäminen kuuluu oleellisena osana normaaliin asiantuntijatyöhön.

Monesti voi myös mennä eri instanssit sekaisin. Yleisimpiä sekoittumisen aiheita ovat työttömyysetuuden maksamiseen liittyvät kysymykset. Jos asiasi ei liity TE-toimiston toimivaltaan, voimme neuvoa ja ohjata tarvittaessa ottamaan yhteyttä oikeaan tahoon.

PALVELUT

Palvelut on tehty tukemaan nuoren omaa työnhakua ja tulevaisuuden suunnittelua. Oman alueesi palvelut löydä www.te-palvelut.fi sivun oikean yläreunan ’paikalliset TE-palvelut’ alta. Palvelut ovat eritelty ja jokaisesta löytyy hieman esittelyä. Jos mietit mikä palveluista voisi olla soveltuvin, voit kysyä asiaa TE-toimistoltasi. Asiantuntija antaa oman arvionsa mahdollisesti sinulle soveltuvista palveluista.

sdr

Nuorten palvelut: Iiro Penninkangas

Tällä hetkellä palveluita ja mahdollisuuksia on hyvin tarjolla. Moni palvelu auttaa työnhakijaa eteenpäin omien tavoitteidensa saavuttamisessa. Palvelut on pyritty tekemään työnhakua tukeviksi ja työnhakijan omia suunnitelmia vahvistamaan.

Palvelu voi sopia moneen eri kohtaan hakijan työttömyyttä. Jos työnhausta ei ole paljoa kokemusta, työnhakuvalmennus varsinkin jo työttömyyden alkuvaiheessa voi sekä helpottaa, että nopeuttaa työnhakuprosessia. Jos työnhaku ei tunnu kohdallasi etenevän, voi palvelusta saada uusia ideoita jotka auttavat eteenpäin.

ROHKEUS

Tohdi olla oma itsesi. Jos et ymmärrä jotain asiaa, niin se on ihan ok. Kukaan ei oleta tai syyllistä sinua siitä, ettet tiedä jotain. Parempi kysyä kuin esittää tietävänsä.

Monesti rohkeus hyväksyä oma itsensä ja omien puutteidensa tunnustaminen auttavat kehittymään paremmaksi ja kasvattavat tietotaitoa. Eri palvelujen koittaminen ja omalta mukavuusalueelta poistuminen vaatii aina tietynlaista rohkeutta. Joskus voi tulla pettymyksiä, mutta niiden kautta kasvamme. Todellisen lopputuloksen näemme myöhemmin. Rohkeus auttaa elämässä eteenpäin.

rohkeus

Rohkeutta on kysyä, kuin esittää tietävänsä.

 

”Et koskaan tiedä rajojasi,

ellet ylitä niitä.”

– William Blake 

 

 

 

TE-toimistoon saat yhteyttä esimerkiksi jättämällä yhteydenottopyynnön verkkopalvelun kautta tai lähettämällä sähköpostia kirjaamon sähköpostiosoitteeseen. Älä epäröi olla yhteydessä!

Kuva kirjoittajasta

Iiro Penninkangas

Asiantuntija, nuorten palvelut

Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s