JOSKUS ON MENTÄVÄ KAUAS NÄHDÄKSEEN LÄHELLE

kuvauksetTai itse asiassa useimmiten. Omassa arjessaan jokainen painaa helposti laput silmillä tuttujen rutiinien mukaan, eikä aikaa jää pysähtymiselle ja miettimiselle. Siksi on hyvä ottaa välillä pieni irtiotto uuteen ympäristöön, epämukavuusalueelle tai uusien ihmisten sekaan.

Preppaamossa olemme kesällä aloittaneet toisen kolmivuotiskauden. Sen aikana yhtenä meidän päätavoitteista on löytää toimintamalli, jolla voisimme tehdä toiminnastamme pysyvää. Osana tätä selvittelyä matkasimme kollegani Petterin kanssa Oulun suunnalle tutustumaan Oulun kaupungin nuorten työpajatoimintaan. Voisi klassisesti todeta, että matka on tärkeämpi kuin määränpää. Sen verran hyviä kehittämisajatuksia syntyi jo junassa matkalla Ouluun. Ideat lähtivät heti laukkaamaan, kun päästiin hieman erilaiseen ympäristöön.

Hieno oli kuitenkin myös se määränpää. Oulun kaupungin nuorten työpajan työpajaesimies Tuula Väisänen oli varannut päivän esitelläkseen toimintaa meille sekä vastatakseen meidän visaisiin kysymyksiin esim. työpajojen rahoituksesta ja yritysyhteistyöstä. Lisäksi pääsimme vaihtamaan kuulumisia ja yksityiskohtaista tietoa esimerkiksi taide- ja viestintäpajojen valmentajien kanssa. Kerrassaan inspiroivaa. Käteen jäi useita hyviä kehittämisideoita myös meidän toimintaan. Kiva oli myös huomata se, että meilläkin on syntynyt hyviä, jaettavaksi kelpaavia käytäntöjä.prep_artsu Näissä tapaamisissa usein kaikki ovat saamapuolella.

Oulussa työpaja oli suunnattu alle 25-vuotiaille. Meillä Preppaamossa ei vastaavaa ikärajaa ole. Ensimmäisen kolmen vuoden aikana meidän toiminnassa mukana olleiden keskimääräinen ikä oli noin 27 vuotta. Tällä hetkellä mukana olevat Preppaamolaiset ovat 19 ikävuodesta aina päälle kolmeenkymmeneen. Mielestäni tämä on erityisesti verkostojen syntymisen näkökulmasta iso rikkaus. Juuri verkostojen syntyminen on kulttuuri- ja tapahtuma-alalla kovin tärkeää.

Vierailun myötä meidän verkosto laajentui Oulun suuntaan merkittävästi ja saatiin paljon arvokkaita vinkkejä siitä, mihin tahoihin kannattaa olla yhteydessä. Meillä on ajatuksissa käyttää aikaa nyt syksyllä ja ensi keväänä erilaisten työpajojen ja vastaavien toimintaan tutustumiseen. Ensimmäisestä reissusta jäi niin paljon ammennettavaa, että aivan tässä jo odottaa seuraavaa vierailukohdetta.

Syksy on hyvää aikaa uusille pelinavauksille. Oli se sitten vierailu uuteen kaupunkiin tai vaikka uuden harrastuksen aloittaminen. Parhaimmillaan se tuo yllättäviä uusia sisältöjä omaan arkeen. Vähän pieleen menneestä kokeilustakin oppii. Ei se ole niin vaarallista.

omakuva

Jaakko Rinne

apulaisprojektipäällikkö

Preppaamo

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s