Preppaamo – mahdollisuuksia täynnä

preppaamo

Kuva lainattu Preppaamon uudelta Mahdollisuuksia – Youtube – videolta.

Kulttuuri-, tapahtuma- ja peliala ovat hyviä esimerkkejä siitä, kuinka tietotaidon lisäksi kentältä saadut kontaktit ja yhteistyötahot ovat oleellisia uusien työmahdollisuuksien hankkimisessa. Olipa sinulla jo näille aloille sopivaa koulutusta tai ei, niin käytännön kokemuksen ja verkostoitumisen merkitystä ei voi vähätellä laittaessasi jalkaasi työelämän oven väliin. Tai ehkä sinua kiinnostaisikin jokin työ jota et ole vielä päässyt kokeilemaan, vai omaatko jo osaamista, muttet tiedä miten sitä pystyisi hyödyntämään? Yksi tapa erilaisista lähtökohdista tulevien ihmisten ammatinvalinnan helpottamiseksi ja työllistymisen edistämiseksi on Preppaamo.

Preppaamo on nuorille ja aikuisille suunnattu työkokeilua tarjoava hanke, jota toteuttaa Seinäjoen elävän musiikin yhdistys Selmu ry. Rytmikorjaamo Seinäjoella on toiminnan keskus, mutta toiminta-alueeseen kuuluvat myös Ilmajoki, Jalasjärvi, Kauhava, Kurikka ja Lapua. Preppaamoon valittu työkokeilija eli preppaamolainen pääsee noin 4 kuukautta kestävän työkokeilujakson aikana oppimaan ohjatusti erilaisia kulttuuri-, tapahtuma- ja pelialaan liittyviä työtehtäviä, mm. ääni- ja valotekniikkaa, peliohjelmointia, tapahtumatuotantoa, ravintolatyötä sekä videotyötä ja valokuvausta. Jakson aikana on mahdollista myös suorittaa anniskelu- ja hygieniapassi sekä järjestyksenvalvojan peruskurssin.

Kaikki lähtee preppaamolaisen omista mielenkiinnonkohteista ja tavoitteista, jolloin saat kokemusta juuri sellaisesta työstä joka sinua itseäsi kiinnostaa. Yksilötyöskentelyn sekä ryhmissä tehtyjen toteutusten (esim. teatterituotantojen tai järjestettyjen tapahtumien) myötä onkin mahdollista kartuttaa omaa osaamistaan ja samalla saada apua tulevaisuudensuunnitelmien tekemiseen. Itse olen keväällä suorittanut opintoihini kuuluvaa harjoittelua Preppaamossa ja todennut sen olevan tervetullut lisä Etelä-Pohjanmaan työkokeilupaikkoihin, sillä vastaavaa tarjontaa ainakaan tässä mittakaavassa ei muualla ole.

Jatkorahoituksen järjestyttyä Preppaamon jatko on varmistettu vuoteen 2021 saakka ja haku uusiin ryhmiin onkin jo auki. Lisää tietoa Preppaamoon hakemisesta, tarjolla olevista työtehtävistä ja hankkeesta yleensä löytyy Preppaamon sivuilta. Lisäksi Preppaamon Youtube-kanavalta kuulee entisten preppaamolaisten ajatuksia ja kokemuksia omista preppaamo-jaksoistaan.

TapioHolappaTapio Holappa

opiskelija, sosionomi (AMK)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s