Yhdistyksessä ei työt lopu – yhdistyksestä on moneksi – maksetaanko tästä palkkaa?

mllblogi2

Aloittaessani kaupallisen alan opinnot minulla oli kaikki suunnitelmat auki. Enhän minä edes tiennyt mitä tradenomi tekee? Mihin työllistyy? Ensimmäinen opiskeluvuosi oli mielenkiintoinen monelta kannalta. Sain vastauksen siihen, mitä tradenomi tekee ja mitä mahdollisuuksia minulla olisi valmistuttuani. Opintojen jatkuessa suuntauduin markkinointiin ja kiinnostuin sisäisestä markkinoinnista. Siitä, miten työntekijät saadaan sitoutumaan yritykseen ja toimimaan sen hyväksi.  Yritykseen, kyllä. Koulun oppimateriaalissa oli lähes kokonaan sivuutettu yhdistykset. Mitä tekemistä yhdistyksellä on kaupallisuuden kanssa? Eihän yhdistykset tuota mitään, varsinkaan voittoa. Eivätkä ainakaan palkkaa työntekijöitä. Kaikkihan toimii pienessä piirissä vapaaehtoistyöntekijöiden voimin… Vai kuinka?

Mieltäni askarruttivat kysymykset siitä, miten se yhdistys sitten toimii? Mitä siellä ylipäätään TEHDÄÄN? Ja KUKA tekee? Ja miten se MARKKINOINTI yhdistyksessä järjestetään? Sain mahdollisuuden ottaa asiasta selvää suorittamalla työharjoitteluni Mannerheimin Lastensuojeluliiton Seinäjoen paikallisyhdistyksessä. Viiden kuukauden harjoittelusta on kohta kolmannes mennyt ja monta vastausta olen jo saanut. Yhdistystyöstä lisää oppiessani ja mielenkiinnon kasvaessa kysymyksiä on myös ilmaantunut lisää.

mllblogi

Moni yhdistys pyörii pelkästään vapaaehtoistyön voimin. Työnantajana yhdistystä hyödyttää mitä tunnetumpi ja hyvämaineisempi se on. Mielestäni tämä toteutuu hyvin Mannerheimin Lastensuojeluliitossa. Vai mitä mieltä olet? Osa yhdistyksistä pystyy myös palkkaamaan työntekijöitä ja tänne Seinäjoen paikallisyhdistykseen on saatu palkattua useampi pätevä työntekijä. Suurin osa työntekijöistä on palkattu palkkatuen turvin, mikä hyödyttää sekä yhdistystä että työntekijää itseään. Opiskelijoita on ollut monelta eri alalta, kuten myös työelämääntutustujia peruskoulusta. Toki yhdistyksen kantavana voimana ovat erilaiset vapaaehtoistyöntekijät aina kylämummoista hallituksen jäseniin. Tehtävää omll blogin riittänyt kaikille halukkaille.

Omalta osaltani palkitsevinta on ollut juurikin työn monipuolisuus. Olen päässyt mukaan toimintaan aina suunnittelusta toteutukseen asti. Olen tutustunut yhdistyksen markkinointikeinoihin, eritoten some-markkinointiin. Mukaan on mahtunut oppimista niin yrityksen kuin erehdyksenkin kautta. Haastavinta on ollut aikatauluissa pysyminen, koska aina tapahtuu jotain tavallisuudesta poikkeavaa, mikä pistää tärkeysjärjestyksen uusiksi. Kiireestä huolimatta on muistettava myös ne pienet yksityiskohdat, mitkä tekevät kokonaisuuden. Samalla se on ollut myös palkitsevinta, kun asiat on saanut menemään juuri niin kuin pitikin.

Ja mitä siihen palkkaan tulee…Yhdistystyöllä ei rikastumaan pääse, mutta palkitsevaa se on.

teija

 

Teija Tervakangas
tradenomiopiskelija Seinäjoen ammattikorkeakoulusta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s