Kesätöihin rekrymessujen kautta

IMG_0514

Alkuvuodesta avautuu kesätyöpaikat hakuun, osa jo ennen vuodenvaihdetta. Työmarkkinatilanne näyttäytyy huomattavasti parempana kuin menneinä vuosina ja myös kesätyöpaikkojen määrään odotetaan kasvua. Yritykset ilmoittavat avoimista kesätyöpaikoistaan www.te-palvelut.fi – verkkosivuilla, omilla kotisivuillaan tai muissa palveluissa, osa rekrytointiyritysten kautta ja osa vain omissa sosiaalisen median lähteissään. Joku yritys saattaa etsiä itse kesätyöntekijöitä esimerkiksi TE-palveluiden CV-netistä tai ottamalla yhteyttä TE-toimistoon ja pyytämällä ehdokkaita avoinna oleviin tehtäviin. Paikka ei tule silloin julkiseen hakuun.

Yrityksille tarjotaan myös mahdollisuutta tulla rekrytointitapahtumiin tapaamaan työnhakijoita. Tänä keväänä Etelä-Pohjanmaalla järjestetäänkin ennätysmäärä rekrytointitapahtumia:

31.1.2018 Ready For Life, Alajärvi

8.2.2018 Ohjaamon rekrymessut Ilmajoella

14.2.2018 KesäRekry, Alavus

20.2.2018 Ohjaamon rekrymessut Lapualla

21.2.2018 MeiränRekry, Seinäjoki Areena

Rekrytointimessut ovat hyvä ja helppo tapa tavata kiinnostavien yritysten edustajia sekä kartoittaa omia mahdollisuuksiaan ja vaihtoehtojaan täsmäiskulla. Messuilla liikkuu kuitenkin joskus jopa ruuhkaksi asti muitakin työnhakijoita ja on haastavaa erottautua muista positiivisella tavalla ja jäädä yritysten mieleen lyhyen tapaamisen perusteella.

Vinkkejä rekrymessuille:

1. Tutustu etukäteen messuilla näytteilleasettajana oleviin yrityksiin: toimiala, tuotteet/palvelut, millaisia työtehtäviä tarjolla. Valitse itseäsi kiinnostavat ja valmistaudu ko. yritysten edustajien tapaamiseen. Hyvällä valmistautumisella jäät paremmin mieleen ja antaa kuvaa siitä, että olet aidosti kiinnostunut yrityksestä.perhonen (2)

2. Valmistaudu messuille: siisti pukeutuminen, kuvallinen ansioluettelo/CV ajantasalla ja riittävästi kopioita mukana. Lyhyt, ytimekäs ”hissipuhe” itsestäsi, osaamisestasi, konkreettiset esimerkit.

3. Messuilla voi ajoittain olla ruuhkaista, varsinkin yleensä heti messujen alkaessa ensimmäinen tunti. Tätä silmällä pitäen ruuhkaan kannattaa varautua tai ehkä saapuakin vasta vähän myöhemmin, toiselle tunnille. Jos kuitenkin olet matkassa pahimman ruuhkan aikaan, odottele rauhassa vuoroasi, äläkä jätä ruuhkan vuoksi tilaisuutta keskustella potentiaalisen työnantajan kanssa. Varaa siis riittävästi aikaa messuilla kohtaamisiin. Messuilla on myös melua, joten kiinnitä huomiota siihen, että puheesi on kuuluvaa ja selkeää. Esittele itsesi, ota katsekontakti. Vastaa yrityksen edustajan kysymyksiin kattavasti, mutta napakasti. Kerro, miksi olisit hyvä työntekijä yritykselle. Muista kohteliaasti kiittää keskustelun lopuksi ajasta ja kysy, voitko olla häneen yhteydessä myöhemmin asian tiimoilta.

4. Messujen jälkeen, samalla tavalla kuin työhakemuksia jättäessä, yrityksiin kannattaa olla yhteydessä myös rekrymessujen jälkeen ja muistuttaa itsestään. Räätälöi viesti aina käymänne keskustelun mukaisesti. Jos yrityksellä on avoin paikka, hae paikkaa muutaman päivän sisällä. Rekrytointilomakkeen lisätietoja – kohdassa kannattaa mainita, kenen kanssa ja missä on keskustellut työmahdollisuudesta. Samoin avoimessa hakemuksessa on tästä hyvä mainita.

5. Entä jos kesätöitä ei löytynyt rekrymessuilta? Selaa www.te-palvelut.fi –sivustolla ilmoitetut avoimen kesätyöpaikat ja hae niitä. Tutki myös yritysten sivuilla ilmoitetut paikat ja muut mahdolliset lähteet. Tulosta CV:itä mukaan ja lähde yrityskierrokselle. Edelleen tänä sosiaalisen median aikanakin kaikista eniten yritykset arvostavat niitä työnhakijoita, jotka asioivat suoraan yrityksessä kesätöitä kysyen. Jos et tiedä, mihin yrityksiin mennä, kysele tutuilta, sukulaisilta, kavereiden vanhemmilta ja tutki kunnan/kaupungin yritysrekisterejä.

Onnea työnhakuun! Messuilla tavataan!

IMG_1480 (2)

 

Johanna Olsson

Asiantuntija, yrityspalvelut

Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s