Kaupungin Työllisyyspalveluista Avantista apua nuorelle työpaikan hakuun

nuorisotakuu_blogi_kuva_22.12.2017.docxSeinäjoen kaupungin Avanti Työllisyyspalvelut auttavat seinäjokisia työnhakijoita työpaikan hankinnassa tai koulutusvaihtoehtojen mietinnässä. Avantin reilusta 600 työnhakijasta nuoria alle 30 – vuotiaita työnhakijoita on noin kolmasosa.

Monella Avantin nuorella asiakkaalla on taustalla yksi tai useampi tutkinto, mutta koulutusalan työkokemus puuttuu tai se on vähäistä. Työkokemuksen muodostaa useasti lähinnä tutkintoon kuuluvat työssäoppimisjaksot. Joskus nekin on tehty oppilaitoksessa.

Työkokemusta Avantin kautta voi hankkia mm. työkokeilujaksoilla tai palkkatuetussa työssä. Ajankohtaista voi olla myös uudelleen koulutus tai alan vaihtokin. Tällöin lisäapua saa TE-toimiston uravalmennus- ja koulutusneuvonnan palveluista.

Seinäjoen kaupungin monihallinnollinen Työllisyystalon palvelukonsepti tarjoaa kaupungin työllisyyspalveluiden lisäksi muita työllistymistä tukevia mahdollisuuksia.  Näitä voivat olla esimerkiksi  Kaks’ Kättä – työpajan ja Toimintojen talon monipuoliset ja eri alojen työssäoppimisen ja -jaksojen mahdollisuudet. Myös kaupungin omat yksiköt toimivat hyvinä väylinä hankkia työkokemusta esimerkiksi varhaiskasvatuksesta, sosiaali- ja terveyspalveluista, siivous- ja ruokapalveluista sekä liikunta-, puisto ja ylläpitopalveluista. Nämä väylät voivat tukea työllistymispolkuja avoimille työmarkkinoille tai alan koulutukseen.

Seinäjoen kaupungin Avanti Työllisyyspalveluissa toimii tällä hetkellä kaksi ESR-hanketta. Linke-väylässä (ESR) haetaan asiakkaille erilaisia työllistymisen ja koulutuksen väyliä avoimille työmarkkinoille ja tehdään tiivistä yhteistyötä alueen yritysten kanssa. Molti-väylässä (ESR) tehdään yhteistyötä seinäjokisten maahanmuuttajien kanssa työllistymistä edistävien toimien kehittämisessä. Hankkeisiin asiakkaat ohjautuvat TE-toimiston kautta.

Seinäjoen kaupungin Avanti Työllisyyspalveluissa yhteistyö perustuu työnhakijan omiin tavoitteisiin ja mielenkiinnon kohteisiin. Työtä – tai koulutuspaikka vailla oleva nuori, ota rohkeasti yhteyttä Avanti Työllisyyspalveluihin!

Tiina Jokela-Lyly

Tiina Jokela-Lyly

hankekoordinaattori

Avanti Työllisyyspalvelut, Linke-väylä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s